Fuego 🔥- De brandende luidspreker

Gepubliceerd op 20 september 2019 om 08:06

Vuur en muziek is sowieso spectaculair, ben ik nu de eerste met dit idee?

 

De inspiratie

Oké, eerst en vooral: voldoende brandblussers waren aanwezig, en met voldoende bedoel ik: echt voldoende!

 

Je kent misschien een Ruben's tube, een lange buis met gaten en een luidspreker waar je een gasfles op aansluit. Vervolgens speel je muziek af via de luidspreker. Doordat de druk in de buis zich verplaatst door de geluidsgolven, zal de gasdruk op op sommige plaatsen verhogen en zal jouw vlam bijgevolg op de muziek dansen!

 

Rubens tube van George Willey

 

Dit is niet alleen mogelijk in een lineaire opstelling zoals hierboven, maar ook als 2 dimensionale opstelling zoals in de video van Veritasium:

 

Volledige video vind je hier

 

Met die insteek ben ik begonnen aan het maken van een luidsprekerkast uit MDF met een hoop gaten en een aansluiting voor gas. Ik heb er een luidspreker in gemonteerd en hij was klaar om te testen! 

Na de eerste test besefte ik dat MDF brandt dus als snelle oplossing heb ik er maar aluminiumfolie over geplakt. 

 

Ik heb alles gedocumenteerd en verwerkt tot een korte video:

 

Filmpje van het prototype van de Fuego

 

Leuk concept? Ja!

Dit is nu een prototype dat ik gerealiseerd heb in januari 2018. Sindsdien ben ik er niet meer veel mee bezig geweest. Natuurlijk hoop ik in toekomst hiermee verder te gaan. Hierbij dacht ik niet alleen aan een vuurspuwende luidspreker maar ook aan een lineaire open haard, aangesloten op een vaste muziekinstallatie.

 

Hoe zal de Fuego er uitzien?

De Fuego zal een draagbare bluetooth speaker worden, voorzien van een interne batterij. Conform de Tonewood stijl zal je een houten luidsprekerkast hebben met bovenop een metalen gashaard.

Aan de achterkant zal je een kleine camping gasfles kunnen aansluiten en monteren zodat je niet met een grote gasfles moet sleuren. Ook de nodige aansluitingen zullen worden voorzien aan de achterkant.

Laat me in de reacties zeker weten of je interesse hebt! Jouw feedback is belangrijk!

 

Lineaire gashaard aangesloten op de muziek 

Stel je voor dat je thuis voor de kachel in de zetel zit en muziek op hebt staan, je bent gefascineerd door het vuur en hoe het op de muziek heen en weer danst. 

Dit idee wil ik graag realiseren, en het kan worden toegepast in jouw living!

 

Voorlopig nog een idee dat hopelijk ooit kan worden toegepast in lineaire gashaarden (afbeelding)

 

Besluit

Een prototype bestaat, een product nog niet. Het ontwikkelen (en certificeren!) van een dergelijk product neemt veel tijd in beslag. Laat gerust een reactie achter met jouw mening of ideeën, dan laat ik jullie graag mee volgen doorheen het ontstaan van de Fuego!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.