150 kg massieve eik - Het meest ambitieuze project tot nu toe

Gepubliceerd op 13 september 2019 om 12:28

Het was het allemaal waard!

Het begon allemaal met een tekening en het idee om een TV meubel te maken dat breed genoeg is om de breedte van de muur volledig te vullen. Toegegeven, het ontwerp zelf zie je wel eens vaker passeren maar in overleg met mijn huisgenoten, Eva en Dries, hebben we besloten dat het hout 6-8 cm dik moet zijn zodat het er ook echt stevig uitziet.

 

De tekening (wachtend op goedkeuring door Eva en Dries)

 

Valt het op dat we toen Willy's en Marjetten aan het kijken waren? 😉

 

Teevee (meubel) idee

 

De stijl, Modern industrial & Mid century

Na snel "Modern industrial" op te zoeken op Pinterest, wordt duidelijk hoe de strakke lijnen en de combinatie van mat zwart en ruw hout toonaangevend zijn voor de stijl.

Pinterest: https://nl.pinterest.com/pin/471541023485677952/

 

De uitdaging

 

Voor het vervoer van het benodigde hout, gezien je eiken balken met een lengte van 1m90 niet zomaar op de bus of fiets meeneemt, was ik heel blij de camionette van mijn werkgever te mogen lenen. Snel op en af naar de houthandel in Genk en nadat ik een tiental balken door het huis naar mijn atelier gesleurd heb, zag het er zo uit:

 

Eerlijk gezegd waren het enkel de dikke balken (rechts) die nodig waren voor het TV meubel.

Met de rest heb ik me een beetje laten gaan 😅

 

Maar goed, het nodige hout was beschikbaar en ik kon eraan beginnen!

 

De vier panelen waren klaar!

 

Heel wat zagen, schaven en frezen later had ik vier panelen die alleen nog op maat gezaagd en verlijmd moesten worden! Ik was superblij want het begon eindelijk vorm te krijgen! Bovendien was ik niet de enige want Eva en Dries werden dat lawaai bij ons thuis stilaan beu..

 

Verlijmd en even hoog als mij!

 

Als je dacht dat de lange zware panelen uit de vorige foto onhandig waren, heb je gelijk. Maar verlijmd, dat was pas iets.. 

Om alles te schuren was deze opstelling het gemakkelijkste, gewoon rechtop in het Tonewood atelier. Dit waren de laatste stappen en de poten waren inmiddels ook al besteld. Deze werden gemaakt door mijn Letse vriend Aivars van SigmaMetaldesign op Etsy. Als je ooit op zoek bent naar handgemaakte poten kan ik hem alleen maar aanraden! (https://www.etsy.com/shop/SigmaMetalDesign)

 

Afwerking en kabelbeheer

Als afwerking heb ik gekozen voor Danish oil (Deense olie), het voordeel van olie is dat het de natuurlijke kleur van het hout versterkt en beschermt door in het hout te trekken in plaats van erop te drogen (zoals vernis).

Doorgaans heeft olie het nadeel dat je het hout jaarlijks moet onderhouden en vlekken er in kunnen trekken.

Danish oil is een mengeling van olie en vernis, de olie trekt in het hout en hardt dan uit waardoor je de natuurlijke uitstraling van het hout behoudt en toch het beschermende en onderhoudsvrije effect van vernis krijgt.

De TV en geluidsinstallatie brengen heel wat kabels met zich mee. Om toch een zuiver geheel te behouden zijn kabelgoten voorzien aan de achterkant van het TV-meubel. Om alle apparaten dan eenvoudig en proper aan te sluiten kan een optionele meervoudige stekkerdoos ingebouwd worden. 

 

Volledig geschuurd, met poten en geolied

 

Besluit

Opgeschuurd, geolied en gemonteerd, dit is het eindresultaat! We zijn super tevreden en vooral trots om zo een uniek stuk in onze living te hebben staan. Voorzien van de nodige decoratie, TV-apparatuur (en onze whisky collectie) vormt het een mooi geheel dat perfect aansluit bij de rest van het interieur.

 

 

Uw nieuwe TV-meubel

Ik ben zeer trots om dit TV-meubel ook te kunnen aanbieden als maatwerk product. Hiervoor mag je mij contacteren via onderstaande knop. Samen bespreken we de afmetingen en stijl van uw TV-meubel.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.