Acorde - Ontstaan van een High-end Bluetooth-speaker

Gepubliceerd op 4 september 2019 om 13:09

Acorde High end bluetooth speaker met bluetooth 4.2 en Apt-X

Acorde (2019)

Een korte geschiedenis

De Acorde is de 4e en nieuwste speaker in de reeks van Tonewood's 2-weg bluetooth-speakers. Het concept van deze reeks is om een super gebruiksvriendelijke All-in-one oplossing te bieden die je in je rek of op een kast hebt staan. Hieraan kan je heel eenvoudig je smartphone, tablet of laptop verbinden en zo eenvoudig en draadloos muziek afspelen in jouw living of slaapkamer. 

 


Tonewood's eerste 2-weg Bluetooth-speaker (2017)

 

Een 2-weg luidspreker is een luidspreker waarbij een woofer (groot - lage tonen) en een tweeter (klein - hoge tonen) samenwerken om zo de volledige muziek te weergeven.

 

Het voordeel van dit 2-weg design is dat het wat meer volume kan leveren, hierdoor is de luidspreker perfect voor grotere ruimtes zoals woonkamers. Een 2e voordeel is het vergrootte frequentiebereik, met andere woorden: Stevige bass en gedetailleerde treble.

 

Deze eerste "Jazz-speaker" is grotendeels uit zachthout (den) de voorplaat is gefineerd met notenhout en de kast is zwart gelakt. Qua materiaal kon het beter gezien je een luidsprekerkast wil die stevig genoeg is om interne resonanties te dempen (int' kort: hoe steviger, hoe beter 🙂).

 


Verbeterde model met hardhout (Padoek) voorplaat

 

Het verbeterde model, de Jazz-speaker V2. Hierop is de huidige Jazz-speaker boekenplank luidspreker gebaseerd. Dit model bied een groter stereobeeld omdat hij breder is (en omdat er een tweede tweeter is toegevoegd). Hierdoor klinkt hij "groter" en vult de klank de ruimte echt op. 

 

Ook zijn er nieuwe materialen gebruikt, de voorplaat is uit massieve padoek, de bordeaux rode kleur en lange nerven zijn heel typisch. Doordat dit een zeer stevige houtsoort is, is deze ook zeer geschikt voor luidsprekers.

 

Hiervan heb ik ook mijn eerste Build-video gemaakt! Bekijk hem hier: https://youtu.be/5m6Z0nNhInc

 

De huidige Jazz-speakers zijn dit model door midden gezaagd.

 


De DK-01 (een maatwerk project)

 

De DK-01 was een tof project om aan te werken, in feite is het de opgevoerde versie van de vorige Jazz-speaker V2.

 

Deze heeft 4" woofers vergeleken met de 3" woofers van het vorige model. Vermogen zit er dik in, hiermee kan je een feestje bouwen!

 

De eik die ik voor de voorplaat gebruikt heb had de mooiste structuur die ik ooit gezien heb en zorgt voor een absoluut uniek geheel. Hiervan is er nog een klein stukje over, als je deze op je luidspreker wilt moet je snel zijn!

 

Intussen heb ik ook wat geëxperimenteerd met bluetooth modules en de DK-01 is voorzien van mijn favoriete! Stevig bereik en betrouwbaarheid zijn gegarandeerd!

 


De Acorde (2 jaar na de eerste Jazz-speaker)

 

En zo geraken we aan de Acorde, hier vloeien alle ervaringen samen. De positie van de tweeters is geoptimaliseerd voor een zo groot mogelijk stereo-effect. De woofers en kast zijn afgestemd op elkaar en door gebruik te maken van een bass-reflex systeem, krijg je de volle lading bass die de woofers te bieden hebben!


De Bluetooth is op de nieuwste standaard binnen de audio wereld, met bluetooth 4.2 met Apt-X geniet je van de hoogste geluidskwaliteit, zonder enige vertraging zoals het geval was bij oudere versies.

 

Kortom, de Acorde is de beste Bluetooth-speaker die we ooit gemaakt hebben, en hij staat klaar om jou omver te blazen!

 

 

-Stephan Cardinaels (4/9/2019)

 

 

Volg Tonewood:


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.